Školy Březová – střední odborná škola, základní škola
a mateřská škola, Březová, okres Uherské Hradiště

Z Základní škola

Beseda na téma: Kam dál po ZŠ?

Dne 20. 9. 2024 měli možnost si všichni žáci II. stupně vyslechnout názory a postřehy naší loňské deváťačky Kateřiny Elnerové, která nám přišla představit “svoji” střední školu, kterou je Střední škola průmyslová, hotelová, zdravotnická a Vyšší odborná škola Uherské Hradiště.

Beseda byla v přátelském a uvolněném duchu. Žáci všech ročníků měli spousty otázek. Zajímali se například, podle čeho si dnešní středoškolští prvňáci vybírali školu. Kdo jim s výběrem pomáhal a radil? Jaké byly přijímací zkoušky? Jak se na ně připravovali? Navštěvovali nějaké přípravné kurzy a doučování? Kdy bývají na školách dny otevřených dveří a zda tam má smysl chodit? Jaké mají první dojmy z nové školy? Jak se tam cítí? Měli strach, že si nevyberou dobře? Jaké to je bydlet na internátě? Jaká jsou pravidla na internátě? Co když si se spolubydlícími nebudu rozumět?

Spousty otázek a hodně odpovědí, ale zatím i nedostatek zkušeností, přece jen je středoškolačkou jen chvíli. Ale i tak byla beseda pro žáky velkým přínosem, žáci neměli problém před svými vrstevníky klást otázky, sdílet své obavy a zajímat se o zkušenosti druhých. Skvělý nápad a skvělá iniciativa. Moc děkuji za přípravu a realizaci prezentace a přednášky. JEŠTĚ JEDNOU VELKÉ DÍKY, DÍKY KATKO!