Školy Březová – střední odborná škola, základní škola
a mateřská škola, Březová, okres Uherské Hradiště

Z Základní škola

Školní parlament

Hned v prvním týdnu školního zde máme nové zástupce do školního parlamentu. Na druhém stupni jsme oproti předchozím letům, zvolili trochu jinou metodu vybírání zástupců za jednotlivé třídy. Volby, které zabíraly mnoho času, narušovaly výuku a mnohdy byly zbytečné, protože se přihlásilo málo kandidátů, jsme nahradili prostým jmenováním. Pokud tedy někdo chtěl být zástupcem za svou třídu, byl automaticky jmenován do školního parlamentu. Minimální počet za třídu jsou dva zástupci, ale díky novému systému jich může být i více.

Na stupni prvním byla situace trochu komplikovanější, zde bylo zástupců naopak mnohem více a v některých případech se do školního parlamentu hlásila kompletně celá třída. Zde jsme tak museli přistoupit k losování a o zástupcích rozhodla náhoda, případně proběhly volby přímo ve třídě nebo s rozhodnutím koho jmenovat pomohli třídní učitelé. Výsledný seznam zástupců si prohlédnou níže.

Důležité je také připomenout, že schůzky parlamentu jsou vždy otevřené a zúčastnit se jich může kdykoliv každý žák naší školy jako host.

 

ŠKOLNÍ PARLAMENT

 

parlament02